keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Ahvenanmaan postimerkeissä korkean luokan ilotulituksia


Syyskuun 18. ilmestyy kaksi räiskyvää postimerkkiä, joilla juhlitaan ahvenanmaalaisen pyrotekniikkayrityksen JoHo Pyron menestystä ilotulitustaiteessa. Vuonna 2016 tiimi otti suurvoiton Cannesin musiikki-ilotulituskilpailussa. Elokuussa 2018 pyrotekniikkatiimi osallistuu kilpailuun, jossa aiempien kilpailujen voittajat kisaavat siitä, kuka on parhaista parhain.


Johan Holländer on puuhaillut ilotulitusten kanssa koko ikänsä. Hän perusti JoHo Pyro -yrityksensä Maarianhaminassa 2004. JoHo Pyron erikoisuutena ovat musiikki-ilotulitukset. Läpimurto tapahtui vuonna 2006, kun Johanin joukkue voitti ilotulituksen SM-kisat. Sen jälkeen Johan ja hänen tiiminsä ovat sijoittuneet hyvin useissa kansainvälisissä kilpailuissa, kuten Berliinissä ja Varsovassa. Vuonna 2016 JoHo Pyro sai kutsun Cannesin musiikki-ilotulituskilpailuun ja otti suurvoiton, kun he voittivat sekä Hopeavestaalin että yleisön suosikki -palkinnon.

Molemmat postimerkit ovat Cannesin kilpailusta, jossa menestymistä Johan pitää tähän asti suurimpana saavutuksenaan. Mutta tilanne voi muuttua; joka neljäs vuosi Cannesissa järjestetään kilpailu Kultavestaalista, joka on avoin ainoastaan Hopeavestaalin voittajille. Tänä vuonna JoHo Pyro siten kilpailee muiden kuuden voittajan kanssa paremmuudesta, kuka on parhaista kaikkein paras. Näytön paikka on 15. elokuuta ja Johanin tavoite on tietenkin voitto:

- Cannes on iso, valtavan iso juttu, ja voitto siellä olisi huikeaa. Pidän kuitenkin jalat maassa, koska tiedän, että kohtaamme joukkueita, joilla on valtavat resurssit ja lukuisia suunnittelijoita. Kamppailu voitosta tulee olemaan kovaa. Teemme kaikkemme edustaaksemme kunniakkaasti Ahvenanmaata ja Suomea näytöksessämme. Sehän on kilpailu, ja sinne mennään ainoastaan voittoasenteella. Mutta me uskomme ja toivomme, että pääsemme kolmen parhaan joukkoon.


Lähde ja teksti sekä kuvat:
Åland Postin lehdistötiedote kesäkuu 2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti