sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Kirje pikajakelupostissa Budapestistä Unkarista 6.5.1937Kirje pikajakelupostissa ja lentopostissa Budapestistä Unkarista 6. toukokuuta 1937 Helsinkiin, jonne kirje on saapunut seuraavana päivänä (ensin lentoasemalle ja sieltä postitoimipaikkaan). Kirjeen lähettämisestä pikajakelupostissa kertoo EXPRESSZ-lipuke eli pikajakelulipuke. Pikajakelusta on kerrottu myös kirjoittamalla tieto siitä käsin kirjekuoren päälle, mutta teksti on jäänyt suurimmaksi osaksi pikajakelulipukkeen alle. Kirjeen lähettämisestä lentopostissa kertoo LÉGIPOSTA – PAR AVION -lipuke ja kirjekuoren vasempaan yläkulmaan käsin kirjoitettu teksti Luftpost.

Kirjeen postimaksu 160 filleriä muodostuu seuraavasti: kirje ulkomaille 20 grammaan saakka 1.1.1927–14.9.1941 40 filleriä + lentopostilisä Eurooppaan 11-20 grammaa 1.3.1936 alkaen 40 filleriä (pois lukien Itävalta, Bulgaria, Tshekkoslovakia, Jugoslavia, Saksa, Romania ja Sveitsi, joihin lentopostilisä 20 grammaan saakka oli 20 filleriä) + pikajakelu 1.4.1926–14.9.1941 80 filleriä.

Unkarilainen pikajakelulipuke.

Unkarin pikajakelu- ja kirjattu posti on yksi Filatelia-Uutisten toimituksen keräilyalueista. Lehden toimituksesta voi lukea tarkemmin täältä.

Kerro omasta keräilyalueestasi tai -kohteestasi!


Voit kertoa omasta keräilyalueestasi tai -kohteestasi Filatelia-Uutisten lukijoille lähettämällä kuvamateriaalia kohteestasi/kohteistasi (kirjoittajalla tulee olla tekijänoikeus kuvamateriaaliin) sekä tekstiä niistä (lyhytkin teksti esimerkiksi ranskalaisilla viivoilla riittää) lehden toimitukselle osoitteella postimerkkeilija(at)gmail.com.

Filatelia-Uutiset ei maksa minkäänlaista korvausta kirjoittajille. Kirjoittajan tulee esiintyä omalla nimellään. Toimituksella on oikeus muokata tms. sille lähetettyä aineistoa tai olla kokonaan julkaisematta saamaansa aineistoa.

Lähde:
Hungarian Philatelic Society of Great Britain: http://www.hpsgb.com/postalrates.html alasivuineen (24.9.2016)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti