torstai 26. huhtikuuta 2018

Veikeät ehiökortit kuvaavat juhannuksen viettoa AhvenanmaallaToukokuun 28. päivänä 2018 julkaistaan Åland Postin tämän vuoden neljä ehiökorttia. Taiteilija Ammi Krogius on lähestynyt ahvenanmaalaista juhannuksen viettoa lämpimän huumorin avulla.


Juhannus on yksi tärkeimmistä vuoden kohokohdista Ahvenanmaalla. Sitä juhlitaan kesäpäivänseisauksen tienoilla kesäkuun 19. ja 26. päivän välisenä aikana. Ahvenanmaalaiseen juhannuksen viettoon kuuluu perinteisesti juhannussalot, joita pystytetään juhannusaattona ympäri Ahvenanmaata eri kyliin. Salko, joka koristellaan lehvillä ja värikkäillä kruunuilla, on 10-25 metriä korkea ja se on vanha hedelmällisyyden ja vehreyden symboli. Joissakin kylissä järjestetään salon pystyttämisen jälkeen piirileikkejä ja tanssit. Silli ja uudet perunat tillin kera sekä grilliliha kuuluvat juhannuspöydän antimiin. Kesän ensimmäisistä mansikoista tehty kakku kruunaa juhlinnan.


Porto-betalt -symboli kortin takapuolella kytkeytyy kortin kuva-aiheeseen. Postimaksu sisältyy korttien hintaan ja ne voi lähettää Ahvenanmaalta kaikkialle maailmaan.


Lähde ja teksti sekä kuvat:
Åland Postin lehdistötiedote maaliskuu 2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti