tiistai 27. maaliskuuta 2018

Moottoripyörävihko esittelee motskareita ennen ja nyt


Toukokuun 28. päivä 2018 ilmestyy vuoden postimerkkivihko, joka vie aikamatkalle moottoripyörän historiaan. Ahvenanmaalainen valokuvaaja Daniel Eriksson on dokumentoinut nämä moottoripyörät.


Täydellinen vapauden tunne on se juttu moottoripyöräilyssä, sanoo Martin Cromwell-Morgan, postimerkissä olevan Indian Chiefin omistaja. Martin löysi Indian Chiefin Galongista, Australiasta, maailmanympärysmatkalla 1991–92 ja kuljetutti sen kotiin. Se oli myyty uutena 1944 Australian armeijalle, ja sodan jälkeen sitä käytettiin poliisimoottoripyöränä. Martin ajaa sillä vuosittain Euroopassa.


Vihon vanhin moottoripyörä on Harley-Davidson 1000cc vuodelta 1919. Omistaja Knut Kronström osti sen vuonna 2008 Sundsvallista, jossa se oli maannut kellarissa osiin purettuna 1970-luvun alkupuolelta. Knut on korjannut mekaniikan, mutta yrittänyt säilyttää alkuperäisen ulkonäön. Vuonna 2016 hän sai iloita toisesta palkinnosta Norrtälje Custom Bike Shown klassikkoluokassa.


Kolmas postimerkki esittää HD Chopperia, jonka Micko Koskinen osti Ruotsista 1989. Klassinen chopper on koottu eri vuosimallien osista.


Nykyaikainen Victory Cross Country vuodelta 2011 täydentää aikamatkan. Omistaja Krister Ljungdahl, maarianhaminalaisen moottorikorjaamon pitäjä, ajaa sillä vuosittain satoja kilometrejä ympäri Eurooppaa.

Vihon kantta koristaa Svalan MC 75, jonka posteljooni Algot Mattsson osti vuonna 1957 Ruotsista, kuljettaakseen postia talvella jään yli Vårdön pohjoiseen saaristoon. Algotin pojanpoika Christer on entisöinyt sen lähes alkuperäisen näköiseksi, ainoastaan pakoputki ja satula ovat uusia.

Lähde ja teksti sekä kuvat:
Åland Postin lehdistötiedote maaliskuu 2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti