keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Mistä tietoa aloittelevalle postimerkkeilijälle?


Postimerkkeilyn alkeita vuodelta 1960: Kalle Vaarnaksen Postimerkkeilijän käsikirja.

Kaikissa harrastuksissa tarvitaan tietoa, niin myös postimerkkeilyssä. Seuraavassa on muutamia tiedon lähteitä aloittelevalle postimerkkeilijälle ja erityisesti nuorisofilatelisteille (toki jo pidempäänkin filateliaa harrastaneiden on hyvä välillä kerrata asioita):
  • Suomen Filatelistiliitto on julkaissut Postimerkkeilijän Abckiria -teoksen, jota voi ostaa ainakin Filatelistiliitosta: https://filatelistiforum.org > Julkaisut > Myytävä kirjallisuus.
  • Vähän vanhempi teos on Suomen Nuorisofilatelistiliiton julkaisema Postimerkkeilijän käsikirja. Rengaskansiossa olevaa julkaisua ei taida olla missään myynnissä, mutta jos sen saa käsiinsä, niin se kannattaa lukea läpi useampaan kertaan.
  • Filatelistiliiton Internet-sivuilla (https://filatelistiforum.org > Postimerkkeily) on jonkin verran perustietoa postimerkkeilystä; tosin painottuen osittain näyttelyfilateliaan, jota ilmankin filateliaa voi harrastaa.
  • Postimerkkeily-yhdistyksissä on kokeneita filatelisteja, jotka mielellään auttavat ja neuvovat aloittelijaa. Postimerkkikerhoissa huomaa sen, että kyseessä on myös sosiaalinen harrastus. Yhteystietoja saa Filatelistiliitosta: https://filatelistiforum.org > Kerhot > Jäsenyhdistykset.
  • Jos osaa ruotsia, kannattaa tutustua Ruotsin nuorisofilatelistiliiton (Sveriges Frimärksungdom) postimerkkikouluun: www.sfu.se > På Sajten > Frimärksskolan.
  • Tietoa englanniksi löytyy esimerkiksi Stamp Active -sivustolta: www.stampactive.co.uk > Stamp Den. 

Yleensä sanotaan, että tieto lisää tuskaa, mutta asia ei ole niin postimerkkeilyn kohdalla. Päinvastoin: mitä enemmän tiedät postimerkkeilystä, sitä kiehtovammaksi se käy päivä päivältä. Ei muuta kuin postimerkkeilyä harrastamaan!

Suomen Nuorisofilatelistiliiton Postimerkkeilijän käsikirja on vuodelta 1996.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti