perjantai 30. maaliskuuta 2018

Auxiliary Markings Club on yhdistys selitemerkintöjen keräilijöille


Auxiliary Markings Club on yhdysvaltalainen vuonna 2003 perustettu yhdistys, jonka jäsenet ovat keskittyneet erilaisiin postinkulkuun liittyviin selitemerkintöihin. Yhdistys on julkaissut vuodesta 2004 alkaen Auxiliary Markings -nimistä uutiskirjettä, jota julkaistaan tällä hetkellä neljästi vuodessa. Yhdistyksen kotisivut ovat osoitteessa www.postal-markings.org.

Selitemerkinnöillä tarkoitetaan sellaisia postilaitosten postilähetyksiin tekemiä merkintöjä, jotka kertovat siitä, että lähetyksen kulku postissa on ollut jollain tavalla poikkeuksellinen. Selitemerkinnät eivät toisin sanoen ole tavallisia postileimoja ja -lipukkeita. Selitemerkintöjä ovat muun muassa seliteleimat ja -lipukkeet, joilla on ilmaistu se, että postilähetys palautetaan takaisin lähettäjälle tai että vastaanottaja on muuttanut ja lähetys on ohjattu edelleen vastaanottajan uuteen osoitteeseen taikka että lähetys on vahingoittunut.

Kirje lentopostissa Helsingistä 12.2.1967 Yhdysvaltoihin. Koska kirjeen vastaanottajaa ei ole tavoitettu lähettäjän kuoren päälle kirjoittamasta osoitteesta, on kuorelle leimattu seliteleima. Seliteleima on tyypillinen yhdysvaltalainen seliteleima, jossa käden etusormi osoittaa kohti kuoren vasempaa yläkulmaa (tavallisesti lähettäjän nimi ja osoite merkitään juuri kuoren vasempaan yläkulmaan). Kädessä lukee teksti RETURN TO WRITER eli vapaasti suomennettuna palauta kirjoittajalle. Kuorelta ei löydy Helsingin saapumisleimaa eli ei voi olla täysin varma siitä, että kirje olisi palautunut lähettäjälle.

A letter from Finland 12 February 1967 to the United States. On the letter is a typical U.S. auxiliary cancellation RETURN TO WRITER.

Auxiliary Markings Club


Auxiliary Markings Club is an association from the United States. The association was founded in 2003 and its members are collectors of auxiliary markings. The association publishes four times a year a newsletter called Auxiliary Markings. Auxiliary Markings Club web pages: www.postal-markings.org.

Lähde/source:
Auxiliary Markings Club: http://www.postal-markings.org -sivusto/web pages (30.3.2018, 30 March 2018)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti