lauantai 6. tammikuuta 2018

Kesfila 2018 -näyttelyssä asiantunteva tuomaristo


Kansallinen postimerkkinäyttely Kesfila 2018 järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 7.–8. huhtikuuta, lauantaina ja sunnuntaina. Samanaikaisesti Jyväskylän Paviljongissa on myös Kädentaito-, Hyvinvointi- ja Antiikkimessut. Paviljongissa on näin kokonaisvaltainen iso messutapahtuma koko perheelle. Kiinnostavaa katsottavaa ja tutustuttavaa on molempina päivinä. Kannattaa tulla koko perheen voimin Jyväskylän Paviljonkiin!

Kesfila 2018 -postimerkkinäyttelyn järjestää Keski-Suomen Filatelistiseura, joka täyttää näyttelyvuonna kunnioitettavat 80 vuotta. Kuvassa on Keski-Suomen Filatelistiseuran 80-vuotislogo.

Näyttelyssä ovat hyvät, asiantuntevat sekä kannustavat tuomarit, jotka osaavat ohjata kokoelman kehittämistä oikeaan suuntaan henkilökohtaisessa palautetilaisuudessa. Tuomariston puheenjohtajana toimii Jussi Murtosaari, joka on perinteisen filatelian luokan FIP-tuomari ja jolla on myös kansallisen tason postihistorian tuomarioikeus. Toisena FIP-tason tuomarina on Ari Muhonen postihistorian osalta ja hän on pohjoismaisella tasolla myös kirjallisuusluokan tuomari. Pohjoismaisen tason tuomareita ovat myös Jukka Mäkipää perinteisessä luokassa, Jukka Sarkki perinteisessä luokassa ja leimamerkkiluokassa sekä Petteri Hannula postihistorian luokassa ja kansallisella tasolla kirjallisuusluokassa. Pohjoismaisen tason tuomareita on vielä Seija-Riitta Laakso postikorttiluokassa ja kansallisella tasolla aihefilatelian luokassa. Kansallisen tason tuomareina ovat vielä Jarkko Leppänen aihefilatelian luokassa ja Allan Pihl postikorttiluokassa.

Tuomariston jakautuminen eri luokkiin selviää osallistuvien kokoelmien ratkettua. Tuomaristo koostuu siis todella vahvoista osa-alueidensa osaajista. He ovat myös tuomareita, jotka kiertävät niin kotimaisissa kuin ulkomaisissakin näyttelyissä tuomaritehtävissä. Silloin kokoelman tunnetuksi tekeminen heille näyttelyssä ja heidän hyvät neuvonsa palautekeskustelussa ja sitä kautta kokoelman kehittäminen myös parantaa tulevissa näyttelyissä kokoelman kehittymistä.

Lähde ja teksti sekä kuva:
Kesfila 2018 -näyttely

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti