perjantai 15. joulukuuta 2017

Janakkalan postihistoriaa Leppäkoskelta Vähikkälään – Postihistoriaa kaikille -kirjasarjan ensimmäinen osa


Kirje Turengista 2.11.1894 Hankoon. Postimerkki on mitätöity Turengin venäläisleimalla. Kohde on Aapo Kortteen kokoelmasta.

Tutustu Janakkalan mielenkiintoiseen postihistoriaan ja myös Janakkalan kuntaan! Janakkalan postihistoriaa Leppäkoskelta Vähikkälään -teos ilmestyi viime kesänä. Kirjassa kerrotaan Janakkalassa olleista postitoimipaikoista ja niissä käytetyistä postileimoista. Teoksesta käy myös ilmi, mitä postihistoria tarkoittaa.

Janakkalan kunnassa on ollut vuosien saatossa seuraavat postitoimipaikat: Ahtola, Harviala, Heinäjoki, Hyvikkälä, Janakkala, Jokilaakso, Jokimaa, Leppäkoski, Mallinkainen, Mattilanmäki, Rehakka, Saloranta, Tervakoski, Turengi, Turenki, Valajärvi ja Vähikkälä.

Kirja sopii erinomaisesti paitsi Janakkalan postihistoriasta kiinnostuneille niin myös kaikille kotiseutunsa postihistoriaa tutkiville ja keräileville. Teos on tutustumisen arvoinen myös nykyisille ja entisille janakkalalaisille.

Postikortti Janakkalasta 23.12.1934 Ryttylään. Postikortti on lähetetty painotuotteena. Postimerkki on mitätöity Janakkalan venäläisleimalla venäjä poiskaiverrettuna. Kohde on Aapo Kortteen kokoelmasta.

Janakkalan postihistoriaa Leppäkoskelta Vähikkälään on Postihistoriaa kaikille -kirjasarjan ensimmäinen osa. Tavoitteena on kirjoittaa postihistoriasta yleistajuisesti ja siten, että kirjasarjaa voivat lukea myös ne, jotka eivät postihistoriaa kerää.

Teoksen kirjoittaja on Aapo Korte. Korte on janakkalalainen filatelisti, joka on keskittynyt postihistorian keräämiseen ja tutkimiseen. Yksi hänen keräilyalueistaan on Janakkalan postihistoria. Korte osaa kirjoittaa filateliasta ja erityisesti postihistoriasta kiinnostavasti ja yleistajuisesti.

Kirja on BoD:n (Books on Demand) kautta julkaistu omakustanne. E-kirjana toteutettu teos on saatavilla tai lainattavissa ainakin seuraavilta verkkosivustoilta: Google Play, Kobo, amazon.co.uk, Scribd, readfy ja Thalia.at.

Janakkalan postihistoriaa Leppäkoskelta Vähikkälään -kirjan ISBN-tunnus on 9789515681720.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti