tiistai 28. marraskuuta 2017

Jääkide-postimerkki on valittu maailman toiseksi parhaaksiPostin tammikuussa 2016 julkaisema Jääkide-postimerkki on saanut kaksi tunnustusta espanjalaisessa NexoFil: The World's Best Stamp 2016 -kilpailussa. Erikoisella tekniikalla toteutettu kimaltava merkki on valittu maailman toiseksi parhaaksi. Kansainvälinen asiantuntijaraati palkitsi Jääkiteen myös painotekniikkasarjassa.

Postimerkissä kimaltava jääkide välkkyy painotekniikan ansiosta valossa aivan kuten aidot jääkiteet. Folioarkin päälle on painettu holograafinen folio, joka heijastelee kaikkia spektrin värejä, kun valo osuu siihen eri kulmista.

Postimerkin on suunnitellut Ari Lakaniemi ja Susanna Rumpu. Suunnittelijakaksikko on tehnyt useita töitä Postille, joista usea on palkittu kansainvälisissä kilpailuissa. Heidän Orkidea-postimerkkinsä valittiin samaisen kilpailun painotekniikkasarjan parhaaksi vuonna 2013.

Jääkide-postimerkki perustuu Pekka Honkakosken valokuvaamaan aitoon kuusisakaraiseen tähtimäiseen jääkiteeseen. Mikrovalokuvaus tuo hienolla tavalla esiin jääkiteen ainutlaatuisen rakenteen ja jääveistoksellisen kauneuden. Honkakoskea pidetään yhtenä maailman johtavista jääkidekuvaajista.

- Olemme ennakkoluulottomasti kokeilleet erilaisia painotekniikoita ja on hienoa, että asiantuntijat arvostavat teknistä edistystämme. Jääkiteen arvostaminen myös yleisessä sarjassa merkitsee onnistunutta yhteistyötä kuvaajan, suunnittelijoiden, Postin ja painotalon välillä, Postin Design Manager Tommi Kantola sanoo.

Suomalaiset valitsivat Jääkiteen vuoden 2016 kolmanneksi kauneimmaksi postimerkiksi.

Lähde ja teksti sekä kuva:
Posti Groupin tiedote 27.11.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti